1 x Omega 3:6 bloedtest

SKU 00007
€59.95
In stock
1
Product Details

Uitermate geschikt voor de levensstijlen: Ongezonde voeding, Stress


Veel mensen laten regelmatig hun bloed testen op allerlei waarden zoals cholesterol, suiker en vitaminen en mineralen waarden. Maar bijna niemand meet de omega-6/omega-3 ratio in het bloed, terwijl dit juist het fundament is van onze stofwisseling. In het moderne dieet krijgen we een overschot aan plantaardige oliën (omega-6) binnen en hebben we een chronisch tekort aan de juiste omega-3 vetzuren. De balans tussen deze twee is essentieel voor normaal functionerende cellen, voor het onder controle houden van ontstekingen en het voorkomen van laag-gradig chronische ontstekingen.

De balans in de voeding is tegenwoordig behoorlijk verstoord. De meeste mensen hebben een enorme disbalans tussen omega-3 en omega-6 vetzuren van gemiddeld 20:1, terwijl dat 3:1 of lager dient te zijn. Deze ratio is een cruciale bio-marker voor je gezondheid, omdat een te hoge omega-6:3 ratio in ons lichaam leidt tot een verminderd vermogen van de cellen om voedingstoffen en zuurstof op te nemen en afvalstoffen uit te scheiden en dat is precies de basis van onze stofwisseling.

Daarnaast dienen omega-6 en omega-3 in balans te zijn om ontstekingen in het lichaam goed onder controle te houden en te reguleren. Omega-6 heeft namelijk een natuurlijke ontsteking bevorderende functie en omega-3 daarentegen een natuurlijke ontsteking remmende. Bij een te hoge ratio raak je langzaam chronisch ontstoken wat de bron is van allerlei klachten en aandoeningen.

De test kan worden gebruikt om een eventueel tekort aan essentiële omega-3 vetzuren objectief vast te kunnen stellen. De samples worden door het onafhankelijke VITAS lab in Oslo geanalyseerd op de omega-3 index en omega-6:omega-3 ratio. Binnen circa 3 weken kan het resultaat online worden opgevraagd op basis van een unieke ID code. De test voldoet aan alle privacy regelgeving conform de AVG.

Save this product for later

#ondersteunjegezondheid

menu

HELP

CONTACT

  • Facebook Social Icon

Wil je de gratis video ontvangen?

Disclaimer: Ondersteun je Gezondheid/Happy zonder pijn BV en haar producten stellen geen diagnose en genezen, voorkomen en behandelen geen ziektes. Neem bij klachten altijd contact op met een medisch specialist